Asocijacija 5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina privuklo je pažnju vodećih kompanija i privrednika u BiH, učesnika konferencije "Pouzdanost 2021"

Konferencija „Pouzdanost 2021“, koja je okupila uspješne i kreditno sposobne privrednike, prepoznala je važnost umrežavanja privrednika i pojedinaca unutar i izvan kompanija. Predstavljajući asocijaciju 5MFBH i Edo Šabanagić, inicijator i osnivač asocijacije 5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina, govorio je o važnosti povezivanja i umrežavanja bh. privrednika, udruženja i institucija sa dijasporom.

“Asocijacija “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina” prepoznaje veliki značaj dijaspore u razvoju Bosne i Hercegovine, s obzirom da je oko polovina stanovništva vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine i uglavnom je visokoobrazovana i među najbolje integrisanim imigrantima u zemljama domaćinima, uključujući djecu i drugu generaciju. Organizirana i koordinirana dijaspora može biti snažan saveznik u njegovanju vrijednosti različitosti i inkluzije za sve, izvan i unutar Bosne i Hercegovine. Kako smo uočili nedostatak kvaliteta i globalne integracije, asocijacija 5MFBH će kreirati Platformu/mrežu, pojedinca, organizacija, institucija i kompanija koje dijele historijske i kulturne vrijednosti Bosne i Hercegovine, i povezati ih kroz naučne, kulturne, ekonomske, društvene, stručne i emotivne veze“, istakao je Edo Šabanagić, inicijator i osnivač asocijacije „5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina“.

Šta može 5MFBH uraditi za Vas?

Platforma “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina”  će obezbijediti bazu podataka o:
1. Svim ljudima koji njeguju civilizacijske vrijednosti bosanskog naroda i koji su potvrđeni prijatelji Bosne i Hercegovine
2. Baza kompanija u dijaspori koje su u vlasništvu ili vođeni od strane Bosanac ili prijatelj BiH
3. Organizacija i klubova u dijaspori i međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH.

PARTNERI

Sva prava zadrzana - Developed by ID-S